~ OM OSS ~


Vår familj består av mig Gunilla och Olle, vi har två vuxna söner och ett barnbarn. För närvarande har vi tre vuxna hundar hemma.Jag tjatade om hund hela tonårstiden, men det blev aldrig någon. Olle och jag hade inte bott ihop länge när första taxen kom till oss, så vi har ett förflutet
som "Taxägare" under 70 och 80 talet.

När vår sista tax gick bort 1988, 15år gammal skulle vi inte ha fler hundar! Det höll i 10år…

När våra vänner bestämde att ta en kull valpar på sin Springertik beslöt vi oss för att köpa en tik från dem. Nu blev det inte så, men vi hade bestämt oss för hund igen och en Springer skulle det vara.

Vi började leta och fann Kennel Ringleader`s som hade en kull. Där fanns hon! Ringleader`s From Dusk to Dawn "Tikka", en mjuk, lugn och smart hund, men som ett spjut ute. Ganska snart blev vi frestade att ta en kull valpar på henne, då vi tidigare inte haft någon tik utan endast "taxherrar". Vi nämnde detta för hennes uppfödare som har stöttat oss till "hundratio" och även hjälpt oss finna en hanhund. Valet föll på den engelska importen Cleavehill Hocus Pocus.

Den 2000-03-20 föddes första kullen, det blev åtta stycken. Fyra svartvita hanar, tre brunvita tikar och en svartvit tan tik. Ur den kullen har vi sparat en tik, Tikk-A-Ring`s Magic Yard Lady "Trilla".

Under hösten 1999 kände vi att vi ville ha en hund till och vi bestämde oss för att köpa en hane, återigen började vi leta. Valet föll snart på Kennel Nobhill och det blev Nobhill Marksman, "Tuff", han är ett stort charmtroll.
I början av -00 testade vi våra hundar för Fucosidos och till vår stora sorg visade det sig att Tuff är anlagsbärare av Fucosidos.
I dag bor han hos Fam. Gustavsson i Linköping där han går omkring och pratar med någonting i munnen. Vi brukar träffas ett par gånger om året och då är glädjen stor från båda  håll.

Att det blev kennelnamn redan vid första kullen beror på att vi tyckte att valparna skulle ha ett "riktigt" namn.

En del har hänt sen vi fick vår första kull.

Jag har varit aktiv i Springerklubben som valpförmedlare under två års tid. Det var stimulerande att prata med valpspekulanter, uppfödare och ”vanliga” springerägare. 2001 började vi prata om att köpa en svart/vit tik. Kennel Cleavehill kontaktades och vi fick förmånen att köpa en tik, det blev även en hane. 

2004 stod vårt nya hus klart utanför Enköping. Det var härligt att flytta ut på landet med hundarna. Där har dom fått ett hundrum med rastgårdar. 

Olle har också hunnit med en viltspårsinstruktörskurs och har varit aktiv i Springerklubbens lokalavdelningen Uppland/Västmanland och i huvudstyrelsen.