Det är inte för ingenting som hunden kallas för människans bästa vän. Din hund kommer alltid att vara glad att se dig, skydda dig och sin flock (familj) när det behövs och är en fantastisk vän när det kommer till glada stunder så väl som ledsamma. Hunden finns där i alla väder, det går det inte att sticka under stol med, men visste du att hunden även är en utmärkt träningskompis?

Majoriteten av alla människor är medvetna om att man som hundägare behöver gå en hel del promenader. Många ser dock promenaderna som något som bara gynnar hunden och själv hade man kanske velat ligga kvar på soffan. Visst är promenaderna nödvändiga för hundens välmående, men de ger också dig en bättre fysisk och mental hälsa.

Hälsoeffekter med promenader

Bara en halvtimmes promenad varje dag kan göra under för din hälsa. Som hundägare kommer du behöva gå ut och gå mycket mer än så. Här nedan kommer du att få läsa om några riktigt fantastiska hälsoeffekter med att promenera varje dag. Se till att du klär dig efter väder och satsa på ett par snygga och ergonomiska Ecco skor så att promenaderna kan bli både skönare och mer efterlängtade.

  • Du får bättre sömn
  • Förebygger depression
  • Smärtlindrande
  • Bättre minne och inlärningsförmåga
  • Mer energi och du blir piggare
  • Lindrar ångest och panikattacker
  • Du slutar grubbla
  • Du får bättre koncentrationsförmåga

Gör promenaden till ett äventyr

Som hundägare är det lätt att man hamnar i promenadmönster. Med det menar vi att man går samma promenadslinga eller väg varje dag, om och om igen. Visst kan det vara skönt att gå stigar som man känner igen, men för att promenaderna ska bli mer spännande och lärorika för både dig och hunden kan det vara en god idé att utforska andra områden. Har du bil kan du och hunden ta er iväg till någon vacker skogsslinga och se vilka stigar och spännande dofter som ni kan träffa på. Ni kan ta er ut på det där härliga fältet som ni ofta ser, men aldrig besöker, eller varför inte gå till en sjö där hundar är tillåtna och känn på vattnet?

Fördelarna med att variera sina promenader är helt enkelt att det blir roligare att ta sig iväg. Även den mest engagerade hundägaren kan ibland ha dagar då motivationen för promenader tryter. Om ni planerar in nya platser att besöka så har ni något att se fram emot hela tiden. Naturligtvis behöver ni inte åka iväg bara för att ta en promenad varje dag, men försök åtminstone att få in 1-2 utflykter i veckan. Hundar behöver, precis som vi människor, mental stimulans. När hunden får utforska nya platser, lukter och pinnar så mår den som allra bäst!