Det bästa stället att börja träna sin hund är hemma. Det finns många övningar som kommer att göra stor skillnad. Något som är mycket bra om hunden är van vid är att kunna bli hanterad, alltså att någon tar på den. Detta är för att hunden ska veta att en människa inte vill skada den och då kan man mycket enklare klippa klor, kolla eventuella sår eller trimma pälsen. Inte minst blir veterinärbesöken mycket enklare för alla om hunden låter sig röras.

Ta kontroll över maten. Maten är en viktig del för hunden och kan därför användas för att visa vem som bestämmer. En hund som vaktar sin mat kan lätt bli aggressiv och få konsekvenser. Öva på att hunden måste vara lugn innan den får mat, kanske lägg ett krav på ögonkontakt innan man sätter ner skålen.

Att få träffa andra hundar och därigenom människor är viktigt. Den sociala delen är avgörande för att veta hur man ska bete sig runt andra. Oberoende om de går på två eller fyra ben. Om hunden får även träffa andra med ett bra uppförande kommer de att lära sig från den andra.