När man ska börja att träna en hund är en bra grund att kunna förstå hundens beteenden innan man kör igång. I många fall kan en människa dra in mänskliga beteenden hos en hund och därigenom ge den belöningar eller straff i fel tillfälle. Här följer en lista på vanliga beteenden som hundarhar som oftast blir missförstådda av;

  • Slicka munnen

Detta kan för vissa uppfattas som en puss eller en förfrågan på mat. Medan pussen i sig inte är särskilda långt ifrån, betyder det egentligen att hunden är undergiven. Detta är något de gör mot de som de anser vara över dem i ledarskapet. Det är ingen dålig sak, det är ett stort tecken på kärlek och respekt.

  • Skäller

Ett skall är precis som vi människor pratar. Det kommer i många former och beroende på tonläget har de olika betydelser. Ett skall måste inte vara aggresivt, utan kan vara glada hälsningar.

  • Nosen i skrevet

När en hund hälsar nosar de varandra nära skrevet eftersom det är där man kan få mest information om den andra hunden. Samma med människor. Det är deras variation av att säga ”Hej, vart har du varit?”